Skrevet: 18.12.2014 Klokken: 09:12

 

Slike "juletre" har jeg sett overalt på pinterest, og det er slik jeg fikk inspirasjon til å prøve å lage et selv! Det er veldigveldig enkelt, og tar ikke så lang tid å lage. Det beste av alt er jo at du kan lage det akkurat slik du vil! Jeg har laget et i grønn bomullstråd, og limt noen hvite perler på. De to andre har jeg laget i hyssing, men de har jeg nå sprayet sølv. Tror jeg skal lage noen flere senere idag, eller til helgen. 


Alt du trenger for å lage de er:

En kjegleform (du kan lage en selv med å rulle sammen kartong i en kjegleform, det gjorde jeg)
Plast 

Tråd

Perler, eller annen pynt om du ønsker

Lim

 

Fremgangsmåten er veldig enkel. Du blander bare lim med vann, klipper tråden opp i 40-50 cm lange tråder (husk å ikke klippe de for lang for da surrer tråden seg). Så dypper du tråden i limblandingen, og så er det bare å surre de rundt kjegleformen(husk å dekk kjegleformen med plast slik at tråden ikke blir limt fast i kartongen). Veldig enkelt, men forklaringen min gjør det kanskje vanskeligere enn det er, haha. Jeg er sikker på at du finner videoer på youtube som forklarer bedre hvordan du skal gjøre det. ♥
 Skrevet: 17.12.2014 Klokken: 00:22


Jeg har lenge tenkt på hva jeg skulle gjøre med alle de hvite vegghyllene jeg hadde liggende på loftet. Før hadde jeg dem inne i walk in skapet mitt, for å oppbevare sko på. Men siden jeg nå har bygd om garderoben til et syrom, så hadde jeg ikke bruk for de lengre. Jeg har også lenge tenkt på å henge dem i stua fordi vi trengte noen hyller der.. Meeen, siden stua er hvit ville jeg egentlig ikke ha hvite hyller, derfor fant jeg ut at jeg skulle piffe dem litt opp! Dette prosjektet tok litt lang tid, fordi jeg måtte klippe opp MANGE cd'er, men jeg er så fornøyd med resultatet at det var absolutt verdt det. Ikke så mye som skal til for å gjøre noe kjedelig og enkelt, om til noe stilig! Alt jeg har brukt er gamle cd'er som jeg har klippet opp i små biter, og limt på hylla :}


Skrevet: 02.03.2014 Klokken: 17:52Du trenger:

- En stor t-skjorte. Jeg dro på Fretex for å kjøpe en t-skjorte, men alt jeg kunne finne var denne nattkjolen/kjolen. Men det funket like fint det! 

- Saks

- Målebånd

- Symaskin, men du kan også sy for hånd hvis du ikke har symaskin tilgjengelig. 

- En t-skjorte eller topp som passer deg perfekt for å bruke som mal. 
 

 
 


1.
Start med å måle hvor lang du vil at toppen din skal være. Husk at peplumdelen skal syes på nederst så den må ikke være alt for lang. Jeg målte min ned til 35 cm.

2. Når du har målt hvor lang du vil ha den, så merker du det av, og klipper. 

3. Legg t-skjorten som du skal bruke som mal over, og klipp rundt. Jeg trengte bare å klippe på sidene siden denne nattkjolen ikke var så stor. Husk å klipp med 1-2 cm sømmonn.
 


4. Dette steget er valgfritt, men jeg bestemte meg for å klippe av ermekantene. 
 

  

5. Legg for-og bakstykket rett mot rett, og sy sidesømmene. 

6. Mål omkretsen på toppen, og del det tallet du får på 6,30. Det tallet du får da skal du bruke når du skal klippe peplumdelen. 
 

 
 

7. Finn frem den nederste delen av t-skjorten, altså det du klippet av tidligere. Og brett det dobbelt. 

8. Nå skal du bruke det tallet du fikk når du delte omkretsen på 6,30. I hjørnet hvor folden er legger du målbandet å merker av hvor du skal klippe. Omkretsen på toppen min var 70 cm, og delt på 6,30 fikk jeg 11 cm. Som du kan se på bildet nr.2 har jeg merket av 11 cm rundt hele veien. 

9. Klipp ut. Siden dette har vært en nattkjole, så ble jeg nødt til å klippe av litt nederst også, men bruker du en t-skjorte så er det ikke sikkert du trenger å gjøre dette. Jeg tok bare å målte ned ca. 12 cm og klippet. 
 


Nå skal du ha fått to deler som ser ca. slik ut, og da er det bare et lite steg som gjenstår før peplumtoppen er ferdig! 
 


10.  Legg delene rett mot rett, og sy hele veien rundt. Litt vanskelig å forklare, men håper dere skjønner utifra bildet. Legg det slik at sidesømmen på toppen er mot sidesømmen på peplumdelen, bruk nåler å feste hvis du trenger det! 
 

 

Så enkelt kan du gjøre om noe gammelt og ubrukelig til noe nytt og fint! 
Det var kanskje ikke like lett å skjønne fremgangsmåten siden jeg er så dårlig på å forklare. Men jeg lover dere, det er kjempelett! Bare prøv dere frem, så får dere det nok til!


Skrevet: 08.07.2013 Klokken: 11:17

Nå synes jeg det var på tide med en ny DIY. Denne er også utrolig enkel, så dette kan nok alle få til! Dere som har sett serien The Carrie Diaries, har nok sett vesken som Carrie redesignet ved bruk av neglelakk, og denne DIY er inspirert av nemlig den veska. Jeg kjøpte et svart, enkelt mobildeksel på Cubus til bare 19 kr, så i tillegg til å være enkelt - var det veldig billig også! 

 

DU TRENGER

- Et mobildeksel (helst svart), men om du har et i en annen farge så kan du alltids spraylakkere det svart.

- Neglelakk. Jeg brukte rød, grønn, oransje, rosa og blå.
Alt du skal gjøre er bare å .. eh "splæsje" neglelakken utover dekselet. Haha, fant ikke et bedre ord, men jeg tror dere skjønner hva jeg mener. Ikke vær redd for å gjøre det "feil", det er ikke mulig uansett - det er nemlig det som gjør det unikt! Dette er en enkel måte å lage et personlig mobildeksel, morro er det også :-)

 

Har du prøvd dette før?


Skrevet: 18.06.2013 Klokken: 20:35Jeg fant et bilde på facebook av denne "isen", og fikk veldig lyst til å teste det ut selv. Første forsøk gikk rett i dass, men så bestemte jeg meg for å prøve en gang til, og da gikk det mye bedre. Det var egentlig ganske lett, eneste som var litt vanskelig var å få sjokoladen rundt kiwien til å se fin ut, og at det ikke ble et alt for tykt lag med sjokolade - meeen, er du som meg å elsker sjokolade, så gjør det vel ingenting at det er litt mye sjokolade på? hihi!Håper dere liker innlegget, kanskje kommer det flere slike "oppskrifter" fremover. Du trenger ikke å bruke kiwi, du kan bruke all slags frukt, feks. jordbær? Alle vet jo at jordbær dyppet i smeltet sjokolade smaker himmelskt!
 


Du trenger:

- Kiwi

- Sjokolade

- Ispinner elle noe annet du kan bruke som pinne. Jeg kjøpte en pakke med grillpinner på Nille for 15 kr. 

 1. Skjær opp kiwien i skiver som er ca, 1 cm tykke og fjern skallet rundt.

2. Sett i pinnene. Pass på at kiwien ikke deler seg, det er derfor viktig at skivene er nok tykke. Ikke stikk pinnen for langt igjennom.

3. Sett kiwi-isene i fryseren, og la de stå der i omtrent en time. Jeg hadde mine i fryseren i ca. 45 min.

4. Mens kiwiene ligger i fryseren, smelter du sjokoladen. La den stå å kjøle seg ned etterpå, men husk å rør rundt av og til slik at den ikke stivner.

5. Ta de frosne kiwi-isene ut av fryseren, og dekk de med sjokoladen.


Etter dette satt jeg kiwiene inn i fryseren igjen en liten stund, og så er de klare til å spises!
 
Så det godt ut?


Skrevet: 11.04.2013 Klokken: 18:02

Nå tenkte jeg å vise dere hvordan dere kan lage deres egen lue. Veldig lett, og alt du trenger er en gammel genser, en saks og lim. Jeg brukte symaskinen istedet for lim, men om du ikke har en symaskin/syutstyr så er det helt greit å bruke lim, det er også det letteste! Jeg skal prøve så godt jeg kan å forklage fremgangsmåten, og har tatt steg for steg bilder til dere. Jeg har fått inspirasjon fra youtube, så om dere ikke forstår forklaringen min, så finner dere alltids en video på youtube som viser dere hvordan man gjør dette. 
1. Finn fram en gammel genser som du ikke bruker lengre. Det trenger ikke å være en strikkagenser, men den må være litt stretchy.

2. Klipp den i to rett under ermene. Siden denne genseren var ganske lang klippet jeg litt lengre ned. Men det er lurt å ha litt ekstra stoff.

3. Klipp ned langs sømmen på den ene siden. Slik som på bildet.4. Ta stoffstykket og mål rundt hodet ditt for å se hvor stor lua trenger å være.

5. Klipp av det stoffet du ikke trenger. 

6. Brett stoffstykket i tre deler. Se bildet under.
 7. Brett det slik at det ser slik ut. 

8. Finn ut hvor lang du vil ha lua, å klipp av det du ikke trenger. Klipp det i en bueform slik som toppen på lua skal være.

9. Brett stoffet ut igjen, og da vil det se slik ut.

10. Nå er vi ferdig med klippinga, og da gjenstår det bare å lime/sy denne sammen. Sy/lim den åpne siden sammen.

 11. Denne delen er litt vanskelig å forklare, men jeg prøver.. Sy/lim den ene "toppen" sammen med "toppen" ved siden av, og så den neste "toppen" sammen med "toppen" ved siden av der igjen, om dere skjønner. Alle de tre toppene skal være limt/sydd sammen til hverandre. Og når du har gjort det, vil det etterlate et lite hull i midten, og da limer/syr du bare det sammen også. 

12. Da var lua ferdig!!

 

Veldig lett måte å gjøre det på, selvom det kanskje virker vanskeligere pågrunn av måten jeg forklarer det på. Men dette tok meg ca 10 min, eller mindre. Håper dere likte innlegget!


Og gjerne legg igjen en kommentar om dere ønsker flere DIY innlegg :-)


Skrevet: 28.03.2012 Klokken: 18:28

Do it yourself - Tank Top. Dette er ikke noe jeg har funnet på selv, fant en tutorial på youtube. Just so you know! 

 

Kan være en fordel å bruke en litt oversized t-skjorte, da blir toppen mye kulere! (bruk gjerne en som er laget i et tynt stoff). Og for all del, bruk en GOD saks. Min sugde, og gjor at det ble sånn "zikkzakk" der hvor jeg klipte. Ikke fint! Bruk helst en saks som er egnet for å klippe tekstil. 
 1. Hvis du vil være veldig nøye kan du måle opp hvor du skal klippe, men det gadd ikke jeg. Du kan også bare ta det på øyemål, og klipp av erme. (Ikke for langt inn mot halsen)

2. Ta det ermet du nettop klipte av å bruk dette som en mal og legg den over det andre ermet. Så klipper du bare etter den, slik at du får det likt på begge sider! 

3. Nå skal du dra i stoffet der hvor du nettop har klipt. Slik at stoffet krøller seg litt. 

4. Jeg likte ikke at det var en søm helt nederst, siden jeg har klippet bort sømmene de andre stedene. Så da kan du bare klippe av den nederste delen på toppen, og etter det drar du i stoffet slik at du får samme effekt der som du har der hvor ermene var.Det neste du skal gjøre tok jeg ikke bildet av i og med at jeg valgte en t-skjorte som hadde ganske stor utrigning. Men hvis din ikke har det, så er du nødt til å klippe rundt halsen også. Du bestemmer selv hvor langt inn du vil klippe! Husk å dra i stoffet etterpå. 


FERDIG RESULTAT:

Som du ser så har jeg gjort slik at det går i kryss på ryggen. Da tar du bare en del av stoffet som du har klippet av, ca. 15cm, og så drar du bare i stoffet slik at det krøller seg og blir tynt, akkurat som en tråd. Så knyter du bare sammen bakpå ryggen. Enkelt som bare det! ♥ Denne toppen blir veldig fin til sommeren, kan se utrolig kult ut over foreksempel bikinien, eller til en shorts!
hits