Publisert: 25.08.2011 Klokken: 21:45

" At du ikke skal tro på alt du hører er et langt bedre råd enn mange av kjerringrådene du kan lese under." - mag

 

1. AGURK MOT HOVNE ØYNE

 Denne myten er delvis sann, men sannsynligvis ikke av den grunnen du tror. Agurk i seg selv kan ikke redusere hovenhet eller mørke ringer under øynene dine. Derimot har agurken den egenskapen at den holder seg kjølig etter å ha ligget kaldt, takket være sitt høye vanninnhold. Det er den kjølende effekten som får blodårene til å trekke seg sammen, som igjen fører til at hevelsen går ned.

 

2. ØL TIL HÅRET

 Mange har hørt at å vaske håret med øl gir sunt og blankt hår fordi øl er rikt på B-vitaminer. Fakta er at du kommer mye lenger ved å ta B-vitamintilskudd. Det er nemlig begrenset hva håret klarer å trekke til seg av næring når du skyller håret med øl. Et sunt kosthold og god shampoo er et bedre alternativ for å oppnå sunt og blankt hår. Grovt brød, bønner, spirer, meieriprodukter, mandler og brokkoli er ekspempler på matvarer som er rike på B-vitaminer. 

 

3. RIMELIGE PRODUKTER ER DÅRLIGE

 Denne myten er omdiskutert og det med god grunn. Ikke alle har anledning eller lyst til å punge ut dyrt for skjønnhetsprodukter. Rimelige produkter kan ikke stemples som dårlige på generell basis. Poenget er at bestanddelen av de gode nøkkelingrediensene som regel er høyere i dyrere produkter enn i de rimelige alternativene. Ofte inneholder de ulike merkene mye av det samme, det er forholdet mellom de næringsrike ingrediensene og «fyllet» det kommer an på. Sånn sett er det forståelig at produkter med høyt innhold av eksklusive ingredienser koster mer.

 

4. TANNPASTA FÅR BUKT MED KVISER

 Enkelte tannkremer inneholder bakteriedrepende stoffer og betennelsesdempende sink som gir en viss effekt på kviser. Samtidig inneholder de en rekke andre ingredienser som ikke er beregnet på huden og derfor gjør vondt verre ved å tilstoppe porene. Husk at kviser er smuss som kommer innenfra og vil ut. Å rense huden og tilføre fukt med produkter tilpasset din hudtype er det beste.

 

5. HÅRET VOKSER FORTERE HVIS DU STUSSER DET OFTE

 Dette er ikke tilfelle dessverre. Det som kan gi inntrykk av at håret vokser fortere er at hårtuppene er sterkere og mer robuste når de er nyklippet. Derfor brekker de heller ikke av like hyppigå og du kan få en følelse av at håret vokser fortere. Slitte tupper kan ikke «repareres». Gode produkter kan forebygge slitasje, men splittede tupper kan aldri gjenoppbygge styrken de hadde før de ble skadet. 

 

6. DE KAN MINKE PORENE I ANSIKTET

 Til tross for lovnader fra ulike aktører på markedet har størrelsen på porene i ansiktet med gener å gjøre. Selv ikke dyre kremer kan gjøre noe med dette. Når det er sagt, kan porene se større ut på grunn av bakterier, død hud og smuss, derfor er det viktig å rense huden skikkelig med produkter som inneholder salisylsyre som motvirker uren hud.

 

7. FET OG USUNN MAT GIR KVISER

 Denne myten er muligens den flest vil bli overrasket over å høre at ikke stemmer. Det er lett å tenke at kvisene som dukker opp mandag morgen etter en helg med fyll og usunn mat, skyldes helgens utskeielser. Dette stemmer ikke. Kviser påvirkes av kroppens hormoner og oppstår på grunn av overproduksjon av talg. Dessuten er ikke fettet i maten vi spiser de samme som huden produserer. Overforbruk av sminke og andre produkter som kan tilstoppe porene ytterligere, har mer sannsynlig skylden.

 

8. SOL HJELPER MOT KVISER

 Mange har mindre kviser om sommeren og tenker at det er solen som fjerner problemet. Solen tørker ut kviser midlertidig, men skader hudcellene vel så mye, og kan føre til større utbrudd i etterkant.

 

9. DU TRENGER IKKE SOLFAKTOR NÅR DET ER OVERSKYET

 Solens UV-stråler trenger igjennom skylaget selv på grå dager. Ønsker du å beskytte huden mot skadelig stråling bør du absolutt bruke en dagkrem eller solkrem med faktor og UV-filter, som beskytter mot både UVA og UVB stråler. Når det er sagt, så er det viktigste av alt å unngå å bli brent, noe sannsynligheten for er større på skyfrie dager. 

 

10. BARBERING GJØR HÅRET TYKKERE OG TETTERE

 Tykkelsen på hårstråene dine er genetisk anlagt. Barbering gir deg verken tykkere eller tettere hårvekst. Det som gjør at hårene virker tykkere etter barbering er at de blir kappet rett av. Naturlig er stråene tynnere ved tuppen, mens du ved jevnlig barbering hele tiden kapper stråene av midtveis, noe som fører til at hårene kjennes tykkere og mer stubbete ut. 

 

Kilder: mag


Kommentarer

Bra innlegg! :)

25.08.2011, kl.22:21

Mye av det er jo sant da :)

25.08.2011, kl.22:34

her lærte jeg masse :D

25.08.2011, kl.22:43

Det med rimelige produkter må jeg si meg uenig i, for de er jo dårligere. Bare se på øyeskygge, kjøper du en billig øyeskygge legger den seg i bretten på øyelokket nesten med en gang, mens en dyrere øyeskygge holder hele kvelden.

26.08.2011, kl.11:54


Legg igjen en hilsenNavn:


E-post:


Url:


Din kommentar:
hits