Publisert: 08.10.2010 Klokken: 01:07

Er du kanskje heldigere enn meg å har fri ihelgen slik at du kan unne deg en kveld på byen sammen med venner? Og er du kanskje en av de som føler en slags dårlig samvittighet ovenfor kroppen og helsa når du tar deg en øl eller to? Vel, frykt ikke, det kommer faktisk noe godt utav å drikke øl også!

Flytende vitaminer
Øl gir nemlig mye av vitaminet B6. En nederlandsk studie viser at de som foretrekker øl har 30 prosent høyere nivåer av B6 enn de som helst drikker vin. B6 skaper dopamin, et stoff som utskilles i hjernen og som er knyttet til følelsen av behag og tilfredshet, ifølge forskning.no. Dessuten gir B6 deg sunnere hud og hår.

Holder hjertet friskt
Drikker du øl, kan du senke risikoen for å får problemer med hjertet. Alkohol øker nemlig nivået av det gode kolesterlet HDL. Samtidig gjør det at blodårene ikke så lett hardner og at blodet ikke så lett tykner og levrer seg. Enkelt sagt er dette to av hovedårsakene til hjerteinfarkt.

Unngå nyrestein
En ny studie forteller at øldrikkere har 40 prosent lavere risiko for å få nyrestein enn de som aldri drikker øl. Studien ble gjort blant middelaldrende menn og er publisert i American Journal of Epidemiology.

Holder deg ung og vakker
Du føler det kanskje ikke sånn dagen etter å ha drukket litt for mange øl. Men et moderat ølkonsum kan faktisk motvirke flere av aldringstegnene som rammer kvinner. Bioflavanoidene som finnes i øl bidrar til å holde beintettheten ved like. Dette fordi flavanoidene opptrer som en naturlig form for østrogenerstatning. Alkohol kan også bidra til å holde de mentale evnene friske hos eldre.

Holder kreften borte
Forskere arbeider nå med å finne ut på hvilken måte øl kan motvirke kreft. Noen studier viser nemlig at xanthohumol, et stoff som finnes i humle, kan bidra til å bryte ned kreftceller. Det forskes nå på hvordan xanthohumol kan brukes forebyggende mot flere krefttyper, som tykktarmskreft og prostatakreft.


Kilde: www.kk.no

Visste du kanskje noe av dette fra før?


Kommentarer


Legg igjen en hilsenNavn:


E-post:


Url:


Din kommentar:
hits